dijous, 20 de novembre del 2008

Hola que tal ???
avui he volgut fer un resum breu d'un llibre que vaig llegir, i espero que el tema us interessi,
és un llibre que s'anomena l'aventura de saïd i és un llibre en le qual els seus temes principals són le xenofòbia, la immigració,la corrupció policial,i la violéncia. Resumint, el que la majoria del immigrants pateixen.
Saïd, és un jove marroquí que decideix emmigrar cap a Espanya pensant que arribant aquí pot millorar la seva qualitat de vida i la de la seva família.
després d'una dura travessia per l'estret, aconsegueix arribar a Barcelona,i s'instal·la en el pis del seu amic Hussein (un amic del Marroc). També coneix a l'Anna una noia catalana , en Hassan i l'Ahmed. un dia es baralla amb el seu amic Hussein i decideix traslladar-se a casa de taïb, un amic seu que toca amb ell en el grup de música marroquina.
una nit mentres ell, l'Anna i l'Ahmed caminen pel carrer, se'ls-hi acosten uns skins i peguen una pallisa a Saïd i a l'Ahmed. Peró amb l'ajuda d'un taxista, tots tres aconsegueixen escapar i Ahmed amb lesions molt greus.
Al dia següent l'Anna denuncia aquests fets a una organització anti-racista. Saïd, descobreix que Hussein i els seus amics han format un grup per plantar cara de forma violenta als skins.
uns quants dies després, saïd mentres caminava pel carrer es troba amb la policia i li demana els papers, peró com que no en té, l'empresonen durant un mes.
Quan saïd surt de la presó, l'Anna comença a rebre amenaces dels skins dient-li que si no retira la denúncia la mataran, llavors ella demana protecció policial i en Saïd també demana al grup que havia format el seu amic que la protegessin i el grup ho accepta.
un dia la policia els hi diu que han tingut una avaria i que no poden protegir a l'Anna, llavors ella surt de casa i un skin surt d'un cotxe i intenta matar a l'Anna peó en Hussein intentant evitar-ho rep un appunyalada al cor i es mor.
Més tard hi va haveer un judici i 4 del skins van ser detinguts i un policia perqué també els ajudava i era ella que conduïa el cotxe d'on van sortir per mata l'Anna
pel que fa a en Saïd va ser obligat a tornar al marroc.

aquesta história està orientada en l'epoca actual.